Kategorija proizvoda

STVORITELJ (KINA) TEHNOLOGIJA CO, LTD


Prekomorska prodaja Dept.


Kontakt: Ms.Yiko Lei


Tel: + 86-755-26710992


Faks: + 86-755-26710105


Mobitel: +8613798299145 (24 sata)


E-pošta:sales@China-creator.com


Ured Add.:6 / F, blok C3, Nanshan iPark,No.1001 Xueyuan ceste, Nanshan District, Shenzhen, Guangdong Province, Kina 518072


Tvornica Dodaj: 5/C, 8 zgrada, Zhongyuntai Tehnološkog parka, 1. Tangtou Road, Tangtou zajednice, Shiyan ulica, Baoan District, Shenzhen, Kina

Dom > Vijesti > Sadržaj

Kako funkcionišu beskontaktne pametne kartice?

Stvoritelj (Kina) tehnologija co | Updated: May 15, 2018

Bezkontaktni sistemi pametnih kartica su blisko povezani sa kontaktnim sistemima pametnih kartica. Kao i kontaktni sistemi pametnih kartica, informacije se čuvaju na čipu ugrađenom u beskontaktnu pametnu karticu. Međutim, za razliku od kontaktne pametne kartice, napajanje koje se isporučuje na kartici, kao i podaci koji se razmjenjuju između kartice i čitaoca postižu se bez upotrebe kontakata, koristeći magnetna ili elektromagnetna polja kako za napajanje kartice, tako i za razmjenu podataka sa čitateljem.

Bezkontaktna pametna kartica sadrži antenu ugrađenu u plastičnom kućištu kartice (ili unutar ključa za fob, sat ili drugi dokument). Kada se kartica unese u elektromagnetno polje čitača, čip na kartici se uključuje. Kada se čip uključi, pokreće se i uspostavlja se bežični komunikacijski protokol između kartice i čitača za prenos podataka.

Sledeće četiri funkcije opisuju na visokom nivou redosled događaja koji se dešavaju kada se beskontaktna pametna kartica dovede blizu čitača kartica:

Prenos energije na karticu za napajanje integrisanog kola (čip)

Prenos signala sata

Prenos podataka na beskontaktnu pametnu karticu

Prenos podataka sa beskontaktne pametne kartice

Stoga, kada se karta unese u domet elektromagnetnog polja željene frekvencije, kartica će se napajati, spremna da komunicira sa čitačem. S obzirom da su beskontaktne pametne kartice opisane u ovom ČPP-u zasnovane na standardu ISO / IEC 14443, ova frekvencija je 13,56 MHz, a čitač koji je u skladu sa standardom ima polje aktivacije (opseg) od oko 4 inča (približno 10 centimetara). Drugim riječima, kartica mora biti u visini od 10 centimetara čitaoca kako bi se efikasno napajalo; međutim, efikasan opseg komunikacije za karticu koja će se pročitati zavisiće od brojnih faktora kao što su snaga čitaoca, antena čitaoca i antena kartice.