Kategorija proizvoda

STVORITELJ (KINA) TEHNOLOGIJA CO, LTD


Prekomorska prodaja Dept.


Kontakt: Ms.Yiko Lei


Tel: + 86-755-26710992


Faks: + 86-755-26710105


Mobitel: +8613798299145 (24 sata)


E-pošta:sales@China-creator.com


Ured Add.:6 / F, blok C3, Nanshan iPark,No.1001 Xueyuan ceste, Nanshan District, Shenzhen, Guangdong Province, Kina 518072


Tvornica Dodaj: 5/C, 8 zgrada, Zhongyuntai Tehnološkog parka, 1. Tangtou Road, Tangtou zajednice, Shiyan ulica, Baoan District, Shenzhen, Kina

Dom > Vijesti > Sadržaj

KAKO KORISTITI RFID TEHNOLOGIJU: TIPOVI RFID TEHNOLOGIJE

Stvoritelj (Kina) tehnologija co | Updated: May 21, 2018

Pre nego što unajmite konsultanta ili pokušate samostalno implementirati RFID, trebate osnovno znanje o tehnologiji.

RFID oznake

RFID oznake su dostupne u tri konfiguracije:

Pasivne oznake nemaju unutrašnji izvor energije, ali izvlače snagu od čitača. To su najčešće najjeftinije oznake i često su raspoložive.

Aktivne oznake sadrže bateriju koja se koristi za odašiljanje i obično je skuplja, ali se često može ponovo koristiti.

Polu-pasivni, pasivni i aktivni hibrid, koristite bateriju za upravljanje RFID čipom, ali komunicirajte koristeći napajanje čitača.

FID frekvencije

RFID oznake su dostupne i na različitim frekvencijama. To uključuje niske frekvencije (LF), visoke frekvencije (HF), ultra-visoke frekvencije (UHF) i ultra širokog opsega (UWB). Tipično, veće frekvencije nude veću propusnost i razmjenu podataka, a viši nivo komunikacije, kaže Thompson. Verovatno će vam trebati UHF, "frekvencija lanca snabdevanja", koju imaju Wal-Mart, DoD i Sam's Club.

RFID Starter Kitovi

Kao što je kompleksno kao RFID može zvučati, "to nije čarobnjaštvo", kaže Thompson. Niti je tako skup koliko i pre nekoliko godina kada je Wal-Mart izdao RFID od 100 svojih najvećih dobavljača. Neki dobavljači su se u početku opustili, sa procjenama do 1.000.000 dolara za nove RFID sisteme, ali su se uskoro odgovorili proizvođači tehnologije sa jednostavnim implementacijama i nižim troškovnim "starter kitovima" i "slap-and-ship" aplikacijama, što je omogućilo malim preduzećima eksperimentišite sa RFID-om i probajte jednu aplikaciju istovremeno.

"Mnogi provajderi opreme RFID-a će obezbediti početne komplete za najmanje 2.500 dolara, uključujući i čitač i neke oznake", kaže Thompson. "Za 25.000 dolara, mnogi implementatori će pružiti neku vrstu ekspresivnog ROI procjene ili fokusirane implementacije, uključujući jedan ili dva čitaoca, neke oznake, instalaciju i podršku."

Najbolja vrsta projekta za početak malih preduzeća je ona koja je mala, ograničena na jednu aplikaciju (kao što je praćenje sredstava) i na "zatvorenu petlju", što znači u okviru četiri zidova vaše imovine. Preduzeća mogu uvek proširiti aplikacije ili vrste robe koje se prate, a podaci mogu biti integrisani u računarske sisteme preduzeća, ali je važno savladati tehnologiju u malom razmjeru prije pokušaja većeg preduzeća, kažu stručnjaci.