Kategorija proizvoda

STVORITELJ (KINA) TEHNOLOGIJA CO, LTD


Prekomorska prodaja Dept.


Kontakt: Ms.Yiko Lei


Tel: + 86-755-26710992


Faks: + 86-755-26710105


Mobitel: +8613798299145 (24 sata)


E-pošta:sales@China-creator.com


Ured Add.:6 / F, blok C3, Nanshan iPark,No.1001 Xueyuan ceste, Nanshan District, Shenzhen, Guangdong Province, Kina 518072


Tvornica Dodaj: 5/C, 8 zgrada, Zhongyuntai Tehnološkog parka, 1. Tangtou Road, Tangtou zajednice, Shiyan ulica, Baoan District, Shenzhen, Kina

Dom > Vijesti > Sadržaj

IoT čitači kartica donose kontrolu pristupa na oblaku na tržište obrazovanja

Stvoritelj (Kina) tehnologija co | Updated: Jun 12, 2018

NEW YORK CITY - ScholarChip, dobavljač automatizovanih usluga sigurnosti i operacija u školama, najavljuje dva nova proizvoda koja obuhvataju Internet stvari i koriste Power over Ethernet (PoE) kako bi osigurali pristup vratima i učionici u školama K-12.

Prema podacima kompanije, uređaji omogućavaju brzu, jednostavnu i ekonomičnu implementaciju kako za naknadnu opremu i za izgradnju nove zgrade. Oba proizvoda koriste sistem ScholarChipovog fizičkog pristupa i rješenja identiteta na oblaku.

PoE Secure Door Access Reader

Prvi uređaj, PoE Secure Door Access Reader, može se implementirati korišćenjem postojećih Ethernet kablova kroz školsku zgradu. Vrata su osigurana povezivanjem releja sa štrajkom vrata i pametnim čitačem ID kartice.

Vrata koja su ožičena kontroliše se preko Interneta i mogu se zaključati sa jednim komandom od bilo kog mesta. Svi pristupi vratima i dozvole mogu se upravljati i putem interneta.

PoE Učenik čitanja učenika

Drugi uređaj, PoE čitač učenika u učionici, je sistem zasnovan na oblaku koji daje izveštaje u realnom vremenu koji pokazuju koji su članovi osoblja i studenti u zgradi ili u određenoj prostoriji, pomažući da prvi responderi brzo reaguju.

Čitači mogu biti montirani na zid ili na stolu i mogu da obrađuju učionicu učenika za manje od 60 sekundi.

Pomoću ovog uređaja školski okrugovi mogu potrošiti manje vremena na administrativne i administrativne zadatke.

Oba uređaja imaju procesiranje i obezbeđuju sigurnost u slučaju gubitka mreže.

"Naš cilj je što lakše učiniti školskim okruzima da unaprede svoje bezbednosne i operativne funkcije kroz automatizaciju, uz efikasnu internet konekciju", kaže Maged Atiya, PhD, CEO / CTO, ScholarChip. "Sigurnosne mere predostrožnosti i sistemi automatskog prisustva transformišu K12 okruženje, a IoT i PoE su talas budućnosti."